Esittely

Kiekkoreipas on jääkiekon erikoisseura, jonka toiminta-ajatuksena on tarjota Lahden seudun kaikille 4-20 -vuotiaille lapsille ja nuorille mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa oman taitotasonsa ja halunsa mukaan.

Ensimmäiset askeleet jääkiekkoiluun otetaan Leijona-kiekkokoulussa (LKK), joka on tarkoitettu 4-7 -vuotiaille pojille ja tytöille. Seurassa on päädytty joukkuerakenteeseen, jossa kaikissa ikäluokissa (F-B) on edustusjoukkueet Suomen Jääkiekkoliiton sarjoissa. Edustusjoukkuetoiminnan rinnalle muodostetaan vuosittain Easy Hockey harrastekiekkojoukkueita (F-A).

Kilpajoukkueissa B-nuorista siirrytään puolestaan yhteistyökumppanimme Pelicansin A-nuoriin ja sieltä edelleen Pelicanstiellä aikuisten edustusjoukkueeseen.

Seuran säännöt

Kiekkoreipas ry säännöt 2011.pdf

Seuran organisaatio


Kiekkoreipas ry on perustettu 15.7.1975. Seuran jäseneksi pääsee jokainen hallituksen hyväksymä henkilö, joka sitoutuu noudattamaan seuran sääntöjä ja päätöksiä. Seuran asioita hoitaa ja sitä edustaa kevätkokouksen kahdeksi vuodeksi kerrallaan valitsema hallitus, johon kuuluu vähintään kuusi ja enintään kymmenen jäsentä. Seuralla on kaksi virallista kokousta; kevätkokous, joka on pidettävä maaliskuun loppuun mennessä ja syyskokous, joka on pidettävä syyskuun loppuun mennessä.

Kevätkokouksessa käsitellään mm. seuraavat asiat:

 • Valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle
 • Määritetään jäsenmaksun suuruus
 • Hyväksytään toimintasuunnitelma sekä talousarvio

Syyskokouksessa esitetään mm.:

 • Toiminta- ja tilikertomukset tilintarkastajalausuntoineen
 • Päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille

Virallisiin kokouksiin osallistuminen edellyttää seuran jäsenyyttä.

Seuran päivittäisestä toiminnasta vastaavat toiminnanjohtaja, toimistopäällikkö, valmennuspäällikkö ja taitovalmentaja. Tehtävän kuvat ovat pääkohdiltaan seuraavat:

 • Toiminnanjohtaja vastaa seuran valitsemien perusarvojen ja strategian toteutumisesta. Vastaa seuran johtamisesta ja kehittämisestä sekä osallistuu junioritoiminnan käytännön toteuttamiseen.
 • Toimistopäällikkö vastaa seuran taloudenhoidosta ja sen kehittämisestä. Ohjaa, kehittää ja auttaa seuran juniorijoukkueiden toimihenkilöitä käytännön toiminnassa. Valvoo seuran toimintasuunnitelman taloudellista toteutumista.
 • Valmennuspäällikkö vastaa seuran urheilutoiminnan ja valmennuksen kehittämisestä ja toteuttamisesta.
 • Taitovalmentaja vastaa seuran E-D -junioreiden valmennuksen kehittämisestä ja toteuttamisesta.

Perusarvot ja tulevaisuuden visiot, Strategia 2015-19

Visio: Reippaasti parempi

Olemme menestyvä ja kasvava seuratoiminnan edelläkävijä, joka innostaa kehittymään ja mahdollistaa onnistumisen elämyksiä. Tarjoamme houkuttelevaa toimintaa kaikille halukkaille.

”Kiekkoreippaan pelaajat ovat kansallinen huippuesimerkki innostuneisuudesta ja halusta kehittyä”

Arvot

 • Parhaansa yrittäminen
 • Reiluus, kunnioitus ja arvostus
 • Hauskuus ja iloisuus
 • Yhteistyö

Toiminta-ajatus: Reipasta lätkää Lahesta

 • Tarjota onnistumisia ja elämyksiä
 • Innostaa erinomaisuuteen
 • Motivoida liikunnalliseen elämäntapaan

Strategia esitykseen pääset tästä.


Historia

Vuonna 1891 perustetun Viipurin Reippaan jääpalloilijat osallistuivat vuonna 1928 pelattuihin ensimmäisiin jääkiekon Suomen mestaruuskilpailuihin ja saavuttivat jääkiekon Suomen mestaruuden, joka on jääkiekossa seuran toistaiseksi ainoa.

Reippaasta muodostui lahtelainen yleisseura, kun jatkosodan seurauksena Viipurin Reippaan seurayhteisö siirtyi Lahteen. Kaupungissa se jatkoi toimintaansa mm. jalkapallossa, jääpallossa ja jääkiekossa. Lahtelaisen Reippaan seuratunnuksessa Viipurin linna vaihtui Lahden kaupungintaloon.

Lahdessa seura pelasi virallisesti Viipurin Reippaan nimellä aina vuoteen 1962 saakka, jolloin seuran palloiluosaston nimeksi vaihtui yksinkertaisesti Reipas. Jääkiekossa seura voitti Suomen Cupin vuonna 1966.

Vuonna 1975 jalkapallo ja jääkiekkotoiminta erosivat toisistaan ja jääkiekkoseura tunnettiin jatkossa nimellä Kiekkoreipas, jonka perustamisasiakirja on päivätty 15.7.1975.

Tällä nimellä edettiin aina vuoteen 1989, jolloin edustusjoukkue erotettiin omaksi organisaatioksi, Hockey Reippaaksi. Junioritoiminta jatkui Kiekkoreippaan vastuulla, ja seura on maan suurimpia jääkiekon junioriseuroja.

Kun Hockey Reipas ajautui konkurssiin vuonna 1992, sen pohjalta perustettiin uusi joukkue nimeltään Reipas Lahti.

Kuitenkin jo vuonna 1996 lahtelaisen edustuskiekkoseura sai kokonaan uuden ilmeen, kun Reipas-nimi päätetttin vaihtaa imago- ja markkinointisyistä: perustettiin Pelicans, millä nimellä se toimii nykyään.

Kiekkoreippaan kasvatteja ovat mm. Kari Eloranta, Erkki Laine, Hannu Koskinen, Janne Laukkanen, Marko Jantunen, Toni Lydman ja Pasi Nurminen.


   
Lisää uutisia
Kiekkoreipas ry
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat