Pelicans SB: A tyttöjen SM-finaali 14.4.
13.4.2018 12:30 Uutiset / Pääsivusto

Pelicans SB - FBC Loisto, A-tyttöjen finaali 14.4.

LAUANTAINA KLO 17.00 LAHTI ENERGIA AREENALLA A-TYTÖILLÄ MAHDOLLISUUS VARMISTAA SUOMEN MESTARUUS LAHTEEN

TERVETULOA PAIKALLE KATSOMAAN JA KANNUSTAMAAN

Tässä tarina tytöistä:

A-tyttöjoukkueen tarina 2017-2018 (kesken)

Pelicans SB:n A-tytöt ovat pelanneet upeaa kautta valtakunnallisessa SM-sarjassa. SM-karsinnoissa yllättäjänä pidetty Pelicans ei ennen kauden alkua ansainnut uskottavaa asemaa sarjan kärkijoukkueena. Pääkallo.fi – ”Suomen suurin, paras ja dominoivin salibandysivusto” ennakoi syyskuussa 2017 tulevaa kautta ja tätä kyseistä joukkuetta kuitenkin aivan oikein ja osuvasti sanoilla ”parhaimmillaan yllättää kenet vaan”. Koko ennakon voi palauttaa mieleensä tästä: http://paakallo.fi/2017/09/paakalloennakko-eraviik....

Ennen kauden alkamista joukkueen palaverissa tavoitteeksi asetettiin pudotuspelit keväällä 2018. Osan tytöistä kirkkaana tavoitteena oli myös seuran naisten edustusjoukkueen liigapaikka. Alusta asti ja kaikessa tekemisessä huomio on kiinnitetty siihen, että kyseessä on joukkue. Asiat tehdään yhdessä yhteistä tavoitetta kohden. Kaveria ei jätetä. Joukkueen mottoja ovat olleet ”tosissaan muttei totisena” ja ”nöyrästi muttei nöyristellen”.

Kauden aikana tavoitetta tarkennettiin. Nälkä kasvoi syödessä. Runkosarjan kärkenäkin ollut joukkue päätti tavoitella pudotuspelien kotietua, joka tarkoitti sarjajärjestelmässä vähintään neljättä sijaa.

Joukkue sijoittui toiseksi runkosarjassa, jossa oli yhteensä 10 joukkuetta. Runkosarja käynnistyi syyskuun lopussa. Runkosarjan kahdeksastatoista ottelusta Pelicans voitti kaksitoista ottelua, hävisi viisi ottelua ja yhden ottelun joukkue ratkaisi edukseen vasta rangaistuslaukausten jälkeen. Jatkoaikaa joukkue pelasi runkosarjan aikana neljässä ottelussa. Peliaikaa runkosarjassa kertyi yhteensä 1111 minuuttia ja 48 sekuntia.

Toinen sija runkosarjassa antoi joukkueelle mahdollisuuden valita oman vastustajansa pudotuspelien puolivälieriin. Vastustajaksi äänestettiin tamperelainen Koovee, josta tarvittavat kaksi voittoa saatiin kahdessa ottelussa (10-4 ja 2-6).

Välierissä vastustaksi asettui myös Tampereelta oleva joukkue Classic. Heitä vastaan pelattiin kolme erittäin tasaista ottelua, joista viimeinen päättyi jatkoajalla Pelicansin voittoon. Ennen tätä käydyt kaksi ottelua päättyivät kumpikin 4-3 kotijoukkueiden voittoon. Myöhemmin Classic hävisi pronssiottelussa porvoolaiselle PSS:lle sijoittuen sarjassa neljänneksi.

Toinen finaalipeleihin yltänyt joukkue on melko oletetustikin runkosarjan voittaja, turkulainen FBC Loisto. Pelicansin ja Loiston kohtaamiset runkosarjassa päättyivät kumpikin Loiston voittoon. Ensimmäinen kohtaaminen joulukuussa Turussa päättyi jatkoajalla 7-6. Helmikuussa Lahdessa Loisto voitti varsinaisella peliajalla lukemin 3-4.

Finaalipelit käynnistyivät 7.4. Turussa. Kulta ja Suomen mestaruus edellyttävät kolme voittoa. Ensimmäinen ottelu oli turkulaisten ilottelua ja Pelicansin jännityksestä nautiskelua. Ottelu päättyi 11-4. Seuraavana päivänä Lahdessa ei pelkoa kentällä enää nähty. Pelicans kaivoi suuren kotiyleisön edessä hienon voiton 5-4. Kolmas ottelu käytiin keskiviikkona Loiston kotihallissa Turussa. Pelicansin ryöstöksikin kutsuttu jatkoaikavoitto lukemin 2-3 oli upea suoritus.

Tarina on kesken. Tarina jatkuu lauantaina Lahdessa. Ehdit mukaan. Tule mukaan. Näissä tytöissä on ihan mieletön energia!


   
Lisää uutisia
Kiekkoreipas ry
«  Maaliskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Tapahtumaan ilmoittautuminen
TUKIHAKEMUS D-B Juniorit
Kategoriat