Maalivahtivalmennuksen kevätterveiset
25.4.2018 8:56 Uutiset / Pääsivusto

Maalivahtivalmennuksen kevätterveiset

Kauteen lähdettiin tekemällä aiemmista kausista hieman poikkeuksellisesti jakoa vastuualueisiin. Pekkarisen Jani eli Peksa otti vastuun vanhempien ikäluokkien maalivahtijäistä ja minulle itselle jäi vastuulle jäät D1:stä nuorimpien ikäluokkien kanssa. Tämä oli kaiken kaikkiaan hyvä ratkaisu ja kokonaisuudessaan jäät pyöri kaudella äärimmäisen hyvin. Toiminta jäillä oli tehokasta ja hienoja kehityskäyriä nähtiin monien veskareiden osalta. Iso kiitos myös kaikille maalivahtivalmentajille kaudesta, teitte hyvää duunia veskareiden kehityksen eteen. Kiitos myös laukojille ja valmentajille, jotka meille vetäjät kauden aikana hoiditte.

Mielestäni kausi oli pelillisestikin varsin onnistunut, kun katsotaan miten maalivahtimme onnistuivat kilpa-ikäluokissa sekä nuoremmissakin. Yksi esimerkki on ylitse muiden. Jasper Patrikainen otti B2 kauden jälkeen paikan pelaavana maalivahtina B:ssä sekä nousi lopulta joukkueen kantavaksi voimaksi A:n kamppaillessa playoff-otteluissa. Tällä hetkellä nuoriherra kantaa leijonapaitaa U18 MM-kisoissa. Tämä kehityskäyrä kannattaa kaikkien nuortenkin maalivahdin alkujen pitää mielessä. Kovalla työllä kaikki on mahdollista. Hienoa työtä myös maalivahtivalmentaja Jermu Juntuselta sekä A:ssa Toni Pasurilta. Muitakin onnistujia oli paljon, nimiä mainitsematta.

Itse olen ollut mukana seuran maalivahtivalmennuksessa vuodesta 2008. Suurimman osan ajasta vastuullisena maalivahtikouluttajana. Otona on hommia paiskittu ja olenkin viimeisien kausien aikana ollut sitä mieltä, että junioripuolelle pitää näin isossa seurassa saada päätoiminen maalivahtikouluttaja. Ymmärrän toki, että kyse on resursseista.

Olemme vuosien varrella saanut jääkiekkoliiton toimesta positiivista palautetta toiminnastamme, mutta varaa on kehittyäkin. On hienoa päästä kertomaan, että ensi kaudella vastuun maalivahtivalmennuksesta ottaa seuralle työharjoitteluun tuleva Jermu Juntunen. Hän pystyy panostamaan ajallisesti valmennukseen paljon paljon enemmän kuin minä tai Peksa. Uskonkin, että tämä sektori kehittyy tulevaisuudessa seurassa paljon. Ja se on mahtava asia meidän maalivahtien kannalta.

Lähes samaan hengenvetoon kerron hieman haikeanakin, että Peksan kanssa laitamme nyt ainakin hetkeksi hanskat naulaan, emmekä ole mukana ensi kaudella seuran maalivahtivalmennuksessa. Vuodet ovat olleet todella antoisia ja duunia on ollut mahtavaa tehdä veskareiden kanssa. Toisaalta ne ovat olleet myös tietyllä tapaa raskaita. Nyt on hyvä kohta hengähtää. Haluamme kiittää koko organisaatiota, valmentajia, pelaajia sekä vanhempia. Kaikkea hyvää tulevaan!

Ystävällisin terveisin

Hana ja Peksa

Tässä vielä maalivahtijäiden fiilistelyt parin vuoden takaa :)   
Lisää uutisia
Kiekkoreipas ry
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat